Minilasagne cu legume

Printeaza

Minilasagne cu legume din: lasagne, ardei grasi, florid e dovlecel, dovlecei, branza brie, parmezan, frunze de busuioc, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, sos bechamel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g lasagne

pentru asezonare:

  • 200 g ardei graşi (roşii şi galbeni)
  • 70 g flori de dovlecei
  • 200 g dovlecei
  • 200 g brânză Brie
  • 7 linguri parmezan ras
  • 6-7 frunze de busuioc
  • 60 g ceapă verde
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sos bechamel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ardeii de cotoare, seminţe şi filamente şi taie-i fâşii subţiri. Curăţă dovleceii şi taie-i bastonaşe subţiri.

Se curăţă florile de dovlecei, scoate-le pistilul şi taie-le fâşii.

Taie ceapa rondele subţiri şi căleşte-o într-o tigaie cu ulei încins, adaugă ardeii şi dovleceii, pune sare şi piper, după gust, şi sotează-i la foc iute timp de 4-5 minute; ia tigaia de pe foc şi adaugă frunzele de busuioc tăiate mai mare şi florile de dovlecei.

Pune apă cu puţină sare la fiert într-o oală.

Când clocoteşte, pune foile de lasagna şi lasă-le să fiarbă circa 5 minute; scurge-le şi lasă-le să se răcească.

Aşază pe farfurii câte o foaie de lasagna, acoperă-le cu câte 1 lingură de sos bechamel, adaugă o felie de brânză Brie şi presară parmezan. Pune o linguriţă de umplutură din ardei şi dovlecel şi acoperă cu altă foaie de lasagna.

Repetă cu încă 2-3 straturi similare. împarte deasupra restul compoziţiei de ardei şi dovlecei şi presară parmezan ras pe toată suprafaţa. Decorează cu fâşiuţe de flori de do­vlecel si serveste.

 

Minilasagne cu legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.