Minipateuri cu carnati

Printeaza

Minipateuri cu carnati din: carnati, aluat foitaj, seminte de fenicul, ou.

Ingrediente:Minipateuri_cu_carnati

  • 400 g cârnaţi proaspeţi de porc
  • 380 g aluat de foitaj
  • 1 lingură seminţe de fenicul
  • 1 ou, bătut

 

 

Mod de preparare:

Pune carnea de cârnaţi într-un bol şi amestec-o cu mâinile, apoi împarte-o în două bile. Pune una dintre ele pe o fâşie lungă de folie alimentară, apoi ruleaz-o într-un baton de circa 30cm.

Infăşoară-l strâns în folie şi aşază-l pe un platou sau o tavă, în frigider. Repetă cu carnea rămasă.

Incinge cuptorul la 200°C. Intinde aluatul de foitaj pe suprafaţa de lucru şi taie-l în patru fâşii egale, pe lungime. Rulează două dintre fâşii încă puţin, astfel încât să aibă dimensiunea de 40 x 10cm.

Indepărtează folia alimentară şi aşază fiecare baton de cârnat în centrul unei fâşii mai mari de aluat şi presară deasupra jumătate din seminţele de fenicul. Taie aluatul pe ambele margini, de la capăt până lângă carne, astfel încât să obţii fâşii de 2cm.

Incepând de la un capăt, ridică fâşiile de pe ambele părţi şi uneşte-le deasupra batonului de carne. Procedează la fel şi cu celălalt baton, apoi unge-le pe ambeje cu ou bătut.

Taie fiecare dintre cele două fâşii de aluat rămase4fi trei, pe lungime, apoi împleteşte-le. Aşază aluatul împletit de-a lungul batonului şi unge încă o dată cu ou.

Coace batoanele 40 de minute sau până când cresc şi devin aurii. Scoate-le din cuptor, transferă-le pe un platou sau un tocător.

Minipateuri cu carnati

Minipateuri_cu_carnati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune pateurile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.