Minipavlove cu fructe de padure si migdale
PrinteazaMinipavlove cu fructe de padure si migdale din: albusuri, zahar, fructe de padure in amestec (zmeura, afine, mure), coaja de lamaie, fulgi de migdale, frisca batuta din smantana, frunze de menta.
Ingrediente:
- 3 albusuri
- 9 linguri de zahar
- 800 g fructe de padure in amestec (zmeura, afine, mure)
- coaja unei lamai taiata felii
- 1 lingur a de fulgi de migdale
- 350-500 g frisca batuta din smantana
- frunze de menta pentru ornare
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile, adăugând zahărul treptat şi sucul de lămâie, până obţineţi o spumă ce se ţine ferm de tel.
Pe o hârtie de copt aşezată într-o tavă, puneţi cu o linguriţă rondele de spumă.
Acestea trebuie să aibă diametrul de 5 – 8cm şi grosimea de 2 -3cm.
Nu trebuie să nivelaţi suprafaţa rondelelor, sunt mai spectaculoase dacă au neregularităţi.
Coaceţi-le la foc iute, punând deasupra lor o hârtie albă, pentru a nu se îngălbeni.
Dacă focul este prea iute, se pot coace cu uşa cuptorului semideschisă.
Desprindeţi-le de pe hârtie după ce s-au răcit puţin şi lăsaţi-le la răcit.
Puneţi deasupra fiecărei rondele una sau două linguri de frişcă proaspăt bătută.
Peste aceasta aşezaţi o lingură amestec de fructe, fâşii din coji de lămâie şi fulgi de migdale.
Ornaţi-le cu frunzişoare de mentă. Minipavlovele sunt spectaculoase şi dacă sunt preparate cu un singur fruct de sezon.
Minipavlove cu fructe de padure si migdale
Pofta buna!