Minipizza cu ciuperci si mozzarella

Printeaza

Minipizza cu ciuperci si mozzarella din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, lapte, mozzarella, oregano, ciuperci, sunca, ardei, ketchup.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • o linguriţă sare
  • o linguriţă zahăr
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 250 ml lapte cald

Pentru topping:

  • ketchup
  • 250 g ciuperci
  • 200 g mozzarella
  • oregano
  • şuncă
  • un ardei gras

 

Mod de preparare:

Pentru blat, drojdia se dizolvă în 4-5 linguri din cantitatea de lapte, împreună cu zahărul, se amestecă, şi se toarnă direct peste făină.

Se adaugă sarea, restul de lapte şi uleiul de măsline.

Se amestecă folosind o lingură de lemn, apoi se frământă cu mâna. In caz că se lipeşte prea tare de mâini, se adaugă maximum o mână de făină.

Aluatul obţinut se întinde în foaie nu foarte groasă, forma să fie de preferinţă dreptunghiulară.

Se unge puţin cu ulei de măsline, ca să se întindă mai uşor.

Se unge cu pensula aluatul cu ketchup, se adaugă mozzarella rasă şi restul ingredientelor.

Aluatul astfel acoperit se rulează (pe latura cea mai lungă), apoi sulul obţinut se taie în 15-18 bucăţi.

Se bagă minipizzele formate la cuptor, la180°C pentru 20-25 minute, până se rumenesc frumos.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.