Minipizza cu cabanos
PrinteazaMinipizza cu cabanos din: faina, drojdie, lapte, ulei, sare, zahar, cabanos, ardei, rosii, cascaval, masline.
Pentru blat:
- 400 g făină albă
- 100 ml apă
- 100 ml lapte
- 25 g drojdie proaspătă
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă de sare
- 1 linguriţă zahăr
Pentru topping:
- 1 ardei capia
- 250 g cabanos
- 100 g caşcaval
- 1 conservă roşii cubuleţe
- măsline
- oregano
- sare
- piper
- 1 praf de zahăr
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în apa amestecată cu laptele, ambele călduţe. Se adaugă sarea, zahărul şi uleiul de măsline, amestecând energic.
Compoziţia se toarnă peste faină; se frământă aluatul, se unge cu puţin ulei şi se lasă 2 ore la dospit.
Se prepară un sos din conserva de roşii cubuleţe, cu sare, zahăr, piper şi oregano. O parte din sos se pune deoparte, pentru servire.
Se întinde o foaie de aluat şi se decupează mini-pizzele, care se ung cu sosul rezultat şi se dau la cuptor 5 minute. Se scoate tava şi se aplică toppingul: se aşază rondele de ardei capia şi feliuţe de cabanos.
Se presară deasupra caşcaval ras. Se dă tava cu minipizza la cuptor timp de 10-15 minute. Se servesc minipizzele împreună cu sosul de roşii pus deoparte.
Pofta buna!