Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit
PrinteazaO reteta de minipizza cu cicoare rosie si cascaval topit din: faina alba, drojdie, ulei de masline, apa, sare, ulei de masline extravirgin, cicoare rosie, cascaval, frunze de civeta, sare si piper.
pentru aluat:
- 300 g faină albă
- 15 g drojdie
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 130 ml apă
- sare
pentru topping:
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 200 g cicoare roşie (radicchio)
- 100 g caşcaval
- frunze de civetă (sau de ceapă verde)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toarnă apa caldă într-o cană, adaugă uleiul şi drojdia şi amestecă bine cu o furculiţă, până când drojdia se dizolvă. Pune făina într-un bol şi toarnă peste ea amestecul pregătit mai înainte; pune puţină sare şi frământă energic până la obţinerea unui aluat neted şi omogen. Dă-i aluatului forma de bilă, acoperă vasul cu o folie de plastic şi lasă-1 la crescut 45 de minute, într-un loc călduţ.
Desprinde frunzele cicorii, spală-le, usucă-le cu un şervet de bucătărie şi taie-le în fâşii subţiri. încinge uleiul într-o tigaie, pune cicoarea tăiată, sare şi piper, după gust, apoi căleşte-o cel mult 2 minute, pentru a rămâne crocantă şi aromată.
Întinde aluatul de pizza cu un sucitor subţire până când obţii o foaie cu grosimea de 1/2 cm. Cu ajutorul unei forme rotunde sau cu gura unui pahar mai mare decupează din aluat discuri cu diametrul de circa 8-10 cm.
Pune pe fiecare disc câte o lingură din compoziţia de cicoare şi câteva fâşiuţe de caşcaval. Aşază discurile pe tava de copt unsă bine cu unt şi tapetată cu făină şi coa- ce-le timp de 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Când sunt gata, presară peste ele civetă sau frunze de ceapă verde tocate si serveste-le imediat.
Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit
Poftă bună!