Minipizza cu legume si oua
PrinteazaMinipizza cu legume si oua din: faina, apa, ulei, drojdie, sare, ulei, sos de rosii, mozzarella, sunca, oua, busuioc, sos pesto, ceapa verde, sare, piper.
- 500 g făină
- 250 ml apă
- 25 ml ulei
- 2 g drojdie
- 1 praf sare
- ulei, pentru uns
- 4-5 linguri sos de roşii
- 50 g mozzarella
- 6-7 felii şuncă
- 2 sau 4 ouă
- busuioc
- 4 linguri sos pesto
- 4-5 fire de ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Combini apa călduţă cu uleiul, sarea şi cu drojdia, apoi omogenizezi ingredientele cu un tel. Adaugi făina în ploaie şi frămânţi energic până când obţii un aluat omogen, catifelat şi care nu se lipeşte de degete. Strângi aluatul într-o bilă, o ungi cu ulei şi o laşi deoparte 30 de minute.
Intinzi aluatul în patru foi mai mici, le ungi cu sos de roşii, le presari cu brânza sfărâmată, feliile de şuncă tăiate, le aşezi în tăvi tapetate şi le dai la cuptorul încins. Când sunt aproape gata le scoţi, pui pe ele frunze de busuioc, bucăţi tăiate de ceapă, spargi câte un ou şi presari sare şi piper, după gust. Le dai la cuptor până când se rumeneşte aluatul.
Le serveşti stropite cu sos pesto.
Pofta buna!