Minipizza cu salam
PrinteazaMinipizza cu salam din: faina, lapte, drojdie, ulei, sare, zahar, legume, salam picant, sos de rosii, ulei, cimbru, sare.
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 120 ml lapte
- 7 g drojdie uscată
- 3 linguri ulei de măsline
- o linguriţă sare
- o linguriţă zahăr
Pentru topping:
- o pungă mix de legume congelate
- 250 g salam picant
- sos de roşii
- 2 linguriţe ulei
- puţin cimbru
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, se frământă ingredientele şi coca rezultată se lasă 30 de minute la crescut, la loc călduţ.
Legumele se pun în apă clocotită cu un praf de sare şi se ţin 5 minute. Se scurg foarte bine şi se călesc 5 minute în ulei. Se potriveşte gustul cu cimbru.
Aluatul se taie în 4 părţi din care se întind foi mici care se transferă în tava de copt unsă cu puţin ulei.
Se repartizează sosul de roşii deasupra hiaturilor, apoi se pun legume şi feliile de salam. Se lasă 15 minute la cuptor.
Pofta buna!