Minipizza de mămăligă cu ciuperci

Printeaza

O reteta de minipizza de mamaliga cu ciuperci din: mamaliga, ciuperci, emmentaler, sunca de praga, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Minipizza de mămăligă cu ciuperci

  • 600 g mămăligă
  • 200 g ciuperci mixte congelate
  • 120 g Emmentaler (sau alt caşcaval)
  • 60 g şuncă de Praga
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie mămăliga rece felii nu prea subţiri. Aşază-le pe grătar sau într-o cratiţă cu fundul striat şi frige-le pe ambele părţi. Prăjeşte usturoiul în ulei, adaugă ciupercile tocate şi sotează-le. Pune sare şi piper, după gust, presară puţin pă­trunjel tocat, amestecă şi opreşte focul.

Decupează discuri din feliile de mămăligă friptă. Aşază pe fiecare din ele o linguriţă de ciuperci sotate, acoperă cu şuncă de Praga tocată şi cu caşcavalul tăiat cuburi. Pune minipîzzele în cuptor până când caşcavalul se topeşte complet. Scoate-le, decorează-le cu pătrunjel tocat şi serveşte-le imediat.

Aceste minipizze din mămăligă se pretează la diverse um­pluturi, în funcţie de gustul şi fantezia proprie. Şunca de Praga se poate înlocui cu piept de porc, iar caşcavalul, cu brânză.

Minipizza de mămăligă cu ciuperci

Minipizza de mămăligă cu ciuperci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.