Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci
PrinteazaO reteta de minipizza din foitaj, cu ardei gras si ciuperci din: faina alba, apa, margarina, sare, foitaj, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, ciuperci champignon, ulei extravirgin de masline, cimbru, sare si piper.
pentru foitaj:
- 100 g faină albă
- 50 ml apă
- 125 g margarină
- sare
pentru minipizza:
- 250 g foitaj
- 1/2 ardei gras roşu
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras verde
- 2 ciuperci Champignon
- 3 linguri ulei extravirgin de masline
- cimbru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Spală ardeii, taie-i în jumătăţi, îndepărtează seminţele şi vinişoarele albe şi taie-i, Mai întâi, în fâşii subţiri, apoi în cubuleţe foarte mici. Curăţă ciupercile, îndepărtând baza piciorului acestora, apoi taie-le în feliuţe fine.
Incălzeşte într-o tigaie uleiul de măsline şi căleşte ardeii câteva minute, adaugă ciupercile şi căleşte în continuare. Adaugă sare şi piper, după gust.
Intinde aluatul şi, cu ajutorul unei forme metalice (sau cu gura unui pahar mai mare), decupează cercuri. Pune în mijlocul fiecărui cerc câte puţin din umplutura pregătită. Aromează cu cimbru şi dă la cuptor pentru circa 15 minute, la 200°C.
Minipizzele se servesc calde, putând constitui o gustare sau un antreu apetisant. Poţi modifica gustul acestui fel de mâncare înlocuind ardeii cu felii subţiri de dovlecel, înainte de a le introduce în cuptor, presară peste minipizze parmezan ras, pentru a forma o crustă subţire. Serveste-le călduţe.
Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci
Poftă bună!