Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci

Printeaza

O reteta de minipizza din foitaj, cu ardei gras si ciuperci din: faina alba, apa, margarina, sare, foitaj, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, ciuperci champignon, ulei extravirgin de masline, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci

pentru foitaj:

  • 100 g faină albă
  • 50 ml apă
  • 125 g margarină
  • sare

pentru minipizza:

  • 250 g foitaj
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 ciuperci Champignon
  • 3 linguri ulei extravirgin de masline
  • cimbru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Spală ardeii, taie-i în jumătă­ţi, îndepărtează seminţele şi vinişoarele albe şi taie-i, Mai întâi, în fâşii subţiri, apoi în cubuleţe foarte mici. Curăţă ciuper­cile, îndepărtând baza piciorului acestora, apoi taie-le în feliuţe fine.

Incălzeşte într-o tigaie uleiul de măs­line şi căleşte ardeii câteva minute, adaugă ciupercile şi căleşte în continuare. Adaugă sare şi piper, după gust.

Intinde aluatul şi, cu ajutorul unei forme metalice (sau cu gura unui pahar mai mare), decupează cercuri. Pune în mijlocul fiecărui cerc câte puţin din umplutura pre­gătită. Aromează cu cimbru şi dă la cuptor pentru circa 15 minute, la 200°C.

Minipizzele se servesc calde, putând constitui o gustare sau un antreu apetisant.  Poţi modifica gustul acestui fel de mâncare înlocuind ardeii cu felii subţiri de dovlecel, înainte de a le introduce în cuptor, presară peste minipizze parmezan ras, pentru a for­ma o crustă subţire. Serveste-le călduţe.

Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci

Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.