Minipizza cu rosii
PrinteazaMinipizza cu rosii din: drojdie, faina, zahar, ulei, malai, rosii, usturoi, ceapa, bulion, sare, piper, busuioc, oregano.
Ingrediente:
aluat:
- 5 g drojdie
- 250 g făină
- 1/2 linguriţă zahăr
- 100 ml apă călduţă
- sare
- 2 linguri ulei
- 1 lingură mălai, pentru tapetat
umplutură:
- 500 g roşii cherry, roşii şi galbene
- 6 căţei usturoi
- sare
- piper
sos:
- 4 linguri ulei
- 1/2 ceapă tăiată fin
- 2 linguri bulion
- 4 linguri apă
- 2 linguriţe busuioc
- 1 linguriţă oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Minipizza cu rosii: Pentru aluat, prepari maiaua din drojdie, zahăr, o lingură de făină şi două linguri de apă călduţă. Laşi la crescut.
Amesteci făina cernută cu un praf de sare, maiaua, apa călduţă rămasă. Adaugi uleiul şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Laşi să crească într-un loc cald 30 de minute.
Pentru sos, căleşti ceapa în ulei, apoi adaugi bulionul, pui apa, sarea şi piperul, după gust. Fierbi 5 minute, apoi adaugi oregano şi busuiocul.
Intinzi aluatul pe o suprafaţă plană tapetată cu mălai. Il tai în patru şi aşezi în formele de minipizza. Torni sosul deasupra, îl întinzi cu o spatulă, presari roşiile tăiate în jumătăţi şi feliuţele de usturoi.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi dai la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!