Minipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella
PrinteazaMinipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella din: unt, salote, creme fraiche, parmezan, smochine, mozzarella, rucola, prosciutto, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, faina, drojdie si sare.
- 1 cubulet de unt
- 3 salote, tocate fin
- 250 g de creme fraiche
- 50 g parmezan, ras
- 4 smochine coapte, taiate in bucati mari
- 125 g mozzarella
- 2 maini de rucola
- 6 felii de prosciutto, rupte in fasii
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 linguri otet balsamic de calitate
pentru aluat:
- 400 g de faina (fara agent de crestere), plus extra pentru presarat
- 7 g de drojdie uscata (1 pliculet)
- 1 lingurita de sare
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteca faina, drojdia si sarea intr-un bol. Adauga 250 ml de apa calduta intr-un borcan si amestec-o bine cu uleiul de masline, apoi adauga peste faina. Foloseste o lingura de lemn pentru a amesteca ingredientele, apoi framanta cu o mana pentru a obtine un aluat umed.
Adauga apa daca este nevoie. Acopera cu folie alimentara unsa cu ulei si lasa aluatul sa creasca la un loc caldut, timp de 1 ora, pana i se dubleaza volumul. Incalzeste untul si soteaza salotele, apoi lasa-le deoparte.
Incinge cuptorul la 220C/gaz 7. Muta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, framantata usor si imparte-l in 6-8 parti egale. Intinde fiecare parte sub forma unui cerc subtire, apoi transfera-le pe toate intr-o tava presarata cu faina.
Amesteca creme fraiche cu parmezanul si salotele, asezoneaza si intinde peste rotitele de aluat. Da tava la cuptor 10-15 minute, pana cand marginile devin crocante. Amesteca smochinele cu mozzarella si rucola si presara peste minipizze.
Asaza pe fiecare cate o felie de prosciutto. Amesteca otetul si uleiul si stropeste putin minipizzele, chiar inainte de servire.
Minipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella
Pofta buna!