Minipizza cu sos de rosii

Printeaza

O reteta de minipizza cu sos de rosii din: faina, drojdie, apa calduta, vin alb, ulei de masline, suc de rosii, sare, mozarella, porumb si sunca.

Ingediente:Minipizza cu sos de rosii

pentru coca:

  • 250 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 125 ml apa calduta
  • 30-40 vin alb
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g suc de rosii
  • un praf de sare

pentru topping:

  • dupa gust, mozzarella, porumb si sunca

 

Mod de preparare:

Pentru aluat se dizolva drojdie in apa calduta cu vin alb. Faina se cerne intr-un castron, i se face un gol la mijloc si acolo se toarna uleiul si sarea. Se amesteca folosinid degetele si apoi se adauga amestecul de drojdie cu apa si vin.

Se framanta 15 minute, aducand mereu marginile aluatului catre interior. Apoi, se presara cu faina si se lasa sa creasca circa o ora.2. Pe masa înfăinată se întinde aluatul crescut şi din el se decupează, cu ajutorul unui pahar sau borcan, rondele mai mici sau mai mari, după gust.

Rondelele se aşază în tava de copt, se ung cu suc de roşii şi apoi se pune umplutura, după gust. Se dau la copt pentru 20 de minute, în funcţie şi de cuptor.

Minipizza cu sos de rosii

Minipizza cu sos de rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.