Minipizza cu spanac
PrinteazaO reteta de minipizza cu spanac din: aluat de foi, baby spanac, sunca de praga, usturoi, sare, piper, mozzarella si faina.
- 500 g aluat de foi
- 150 g baby spanac
- 6 fleii mari de sunca de Praga
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri apa
- sare
- piper
- 250 g mozzarella
- faina
Mod de preparare:
Se tapetează planşeta cu puţină făină şi s decupează discuri mici de aluat (cu gura unui pahar sau cu formele speciale). Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se curăţă spanacul. Se taie în două feliile de şuncă, se curăţă usturoiul şi se amestecă cu sare, piper şi apă; se ung cu acest amestec discurile de aluat.
Se repartizează deasupra spanac şi şuncă. Se scurge mozzarella, se taie felii şi se reepartizează pe minipizza. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază înnăuntru tava şi se coace pizza 5 min., appoi se reduce focul la 180 °C şi se mai ccoace 10-12 min., până se rumeneşte.
Minipizza cu spanac
Pofta buna!