Minipizza cu sunca, cascaval si sos de casa
PrinteazaMinipizza cu sunca, cascaval si sos de casa din: făină, drojdie, sare, zahar, ulei, lapte, rosii, usturoi, piper, oregano, zahăr, paste de tomate, caşcaval sau telemea.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 1 cub de drojdie
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
- 5 linguri ulei
- 250 ml lapte
Pentru sos:
- 3-4 roşii mai mari
- 1 căţel de usturoi
- piper
- oregano
- sare
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură paste de tomate
Pentru umplutură:
- 200 g caşcaval sau telemea
- 100 g şuncă
- 1 ou
Mod de preparare:
Pui făina într-un bol, adaugi uleiul, sarea şi zahărul. într-o cană pui laptele călduţ, dizolvi drojdia şi torni peste făină.
Frămânţi un aluat şi laşi la dospit.
Descojeşti roşiile, le pasezi cu blen- derul, apoi le pui la foc mic.
Adaugi usturoiul tăiat felii, pasta de tomate şi pui, după gust, oregano, sare şi zahăr.
Laşi să mai dea în câteva clocote şi iei vasul de pe foc.
Impărţi aluatul în două părţi, întinzi două foi şi pui deasupra lor sosul, caşcavalul ras şi şunca tăiată mărunt.
Rulezi foile, tai felii, după care le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Ungi rulourile cu ou băut şi dai la cuptorul preîncălzit până se rumenesc.
Minipizza cu sunca, cascaval si sos de casa
Pofta buna!