Minipizza cu ton

Printeaza

O reteta de minipizza cu ton din: apa, faina, drojdie, zahar tos, ulei de masline, sare, ton in ulei, ardei iute, fileuri de ansoe, ou, aptrunjel, piper, lamaie si o conserva de fructe de mare.

Ingrediente:Minipizza cu ton

  • 300 ml apă
  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • o linguriţă cu zahăr tos
  • două linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • două conserve cu ton în ulei
  • un ardei iute mic
  • 6 fileuri de anşoa
  • un ou
  • pătrunjel
  • piper
  • o lămâie
  • conserve de fructe de mare

 

Mod de preparare:

Apa călduţă se amestecă cu drojdia, sarea şi zahărul tos. Se adaugă puţinăfăină, se amestecă şi se lasă să crească 10 minute.

Se adaugă uleiul de măsline, piperul după gust şi restul de făină. Se frământă până rezultă un-aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute la loc cald.

Se întind cercuri mici, se pre­sară cu ardei tocat, ton din conservă şi fileurile de anşoa tocate. Se condimentează, se ung marginile cu ou şi se decorează cu frunze de pătrunjel.

Se stropesc cu puţin suc de lămâie, se aşază într-o tavă presărată cu făină şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu până ce aluatul devine auriu, se scot din tavă, se lasă să se răcească cinci minute apoi se servesc.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.