Minipizza cu vinete din: vinete, cascaval, sunca, sos de rosii, sare, piper, busuioc.
Vanata este o legumă cu o formă alungită, ovală sau rotundă, cu o culoare violet închis, dar poate fi găsită și în alte culori, cum ar fi alb sau verde. Originară din India și Asia de Sud-Est, vanata este acum cultivată pe scară largă în întreaga lume.
Vanata este o legumă bogată în nutrienți, cum ar fi fibrele, vitaminele B, C și K, precum și mineralele, cum ar fi potasiul. De asemenea, este o sursă importantă de antioxidanți.
Ingrediente:
2 vinete mari
150 g caşcaval sau telemea
150 g şuncă presată sau cârnati
150 g sos de roşii
sare
piper
câteva fire de busuioc
Mod de preparare:
Se taie vinetele necurăţate, transversal, în bucăţi cu grosimea de 1 cm.
Se presară peste fiecare felie un praf de sare şi piper, apoi se aşază într-o tigaie-grill, pentru câteva minute, să se rumenească pe fiecare parte.
Se aşază vinetele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi pe fiecare bucată se pune un strat de sos de roşii, un strat de brânză, mezelurile tăiate mărunt şi din nou brânză.
Deasupra se presară busuioc tocat.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit, pentru ca vinetele să se pătrundă bine şi brânza să se topească.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.