Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin
PrinteazaO reteta de minipizze cu cartofi, slanina si rozmarin din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, cartofi, slanina, rozmarin si sare grunjoasa.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru topping:
- 200 g cartofi
- 200 g slănină
- 1 crenguţă de rozmarin
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- faină albă
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Pune cartofii întregi în apă rece cu un praf de sare, fierbe-i, scurge-i, curăţă-i de coajă şi pasează-i. Prepară aluatul pentru pizza, încorporând piureul de cartofi în timpul frământatului. Dacă aluatul rezultat este prea apos, adaugă puţină faină.
Intinde din aluat o foaie cu grosimea de 3 mm. Decupează din ea discuri cu diametrul de 6-8 cm. Aşază minipizzele pe o tavă şi lasă-le circa 20 de minute să crească.
Unge minipizzele cu ulei şi coace-le 10-15 minute în cuptor, la 200° C. Toacă frunzuliţele de rozmarin şi amestecă-le cu 1/2 linguriţă de sare grunjoasă.
Scoate minipizzele din cuptor. Cât sunt calde, taie-le jumătăţi, aşază pe o parte din ele felii de slănină, asezonează cu puţin rozmarin şi acoperă cu celelalte jumătăţi. Serveşte-le imediat, calde.
Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin
Poftă bună!