Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin

Printeaza

O reteta de minipizze cu cartofi, slanina si rozmarin din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, cartofi, slanina, rozmarin si sare grunjoasa.

Ingrediente:Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

pentru topping:

  • 200 g cartofi
  • 200 g slănină
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • faină albă
  • sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Pune cartofii întregi în apă rece cu un praf de sare, fierbe-i, scurge-i, curăţă-i de coajă şi pasează-i. Prepară aluatul pentru pizza, încor­porând piureul de cartofi în timpul frămân­tatului. Dacă aluatul rezultat este prea apos, adaugă puţină faină.

Intinde din aluat o foaie cu grosimea de 3 mm. Decupează din ea discuri cu di­ametrul de 6-8 cm. Aşază minipizzele pe o tavă şi lasă-le circa 20 de minute să crească.

Unge minipizzele cu ulei şi coace-le 10-15 minute în cuptor, la 200° C. Toacă frunzuliţele de rozmarin şi amestecă-le cu 1/2 linguriţă de sare grunjoasă.

Scoate minipizzele din cuptor. Cât sunt calde, taie-le jumătăţi, aşază pe o parte din ele felii de slănină, asezonează cu puţin rozmarin şi acoperă cu celelalte jumătăţi. Serveşte-le imediat, calde.

Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin

Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.