Miniplăcinte cu carne
PrinteazaO reteta de miniplacinte cu carne din: carne tocata de porc, ceapa, nucsoara, pudra de mustar, sos warcestershire, untura, faina, ulei si ou.
- 800 g carne tocata de porc
- 1 ceapa mare, tocata fin
- 1 lingurita de nucsoara macinata
- 1 lingura pudra de mustar
- 1 lingura de sos Worcestershire
pentru aluat:
- 200 g untura (sau unt)
- 750 g de faina, plus extra pentru presarat
- ulei, pentru uns
- 1 ou, batut putin
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru umplutură şi se asezonează. Se ung toate găurile unei tăvi de brioşe şi se tapetează cu hârtie de copt. Pentru aluat, se amestecă untura cu 250ml de apă şi se aduc la punctul de fierbere. Se cerne făina, se adaugă sare, apoi se pune într-un robot de bucătărie şi se amestecă. în timp ce robotul merge, se toarnă peste făină amestecul de untură şi apă. Se mixează până când se obţine un aluat omogen. Se răstoarnă într-un bol şi se pune deoparte o treime din aluat, care se acoperă cu un prosop de bucătărie.
Se întinde bucata mare de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină, până capătă o grosime de 2-3mm. Se taie 12 cercuri cu diametrul de Hem. Se pune fiecare cerc de aluat în câte o gaură a tăvii de brioşe; se presează uşor cu degetele.
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4 şi se pune înăuntru o tavă. Se aşază umplutura în cele 12 spaţii pentru brioşe, peste aluat. Se întinde aluatul rămas, apoi se taie 12 cercuri cu diametrul de 8cm. Se ung marginile cu ou şi se aşază ca un capac, apăsând uşor marginile, pentru a se lipi complet. Se ung din nou cu ou.
Se aşază în tava încinsă din cuptor şi se lasă 30 de minute. Se scot din forme, se ung din nou cu ou şi se aşază din nou în tavă. Se dă cuptorul la 200° C/gaz 6 şi se mai lasă 25-30 de minute, până când umplutura este coaptă complet, iar aluatul devine auriu. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit pe un grătar pentru prăjituri.
Miniplăcinte cu carne
Pofta buna!