Miniplacinte cu varza, carnati si marar
PrinteazaMiniplacinte cu varza, carnati si marar din: făină, oua, smantana, unt, drojdie uscata, ulei, oua, lapte, varza, ceapă, cabanos, sare, piper, marar, ulei.
- 1/2 kg făină
- 2 ouă
- 100 g smântână
- 1 lingură unt
- 1 plic drojdie uscată
- 2 linguri ulei
- 1 gălbenuş
- 2-3 linguri lapte
Pentru umplutură:
- 1 varză de 500 g
- 1 ceapă
- 2-3 cabanoşi
- sare
- piper
- 1 legătură mărar
- 5 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi varza, o speli şi o toci cât mai fin, apoi o presari cu sare şi o freci puţin. După 20 de minute, o storci. Cureţi ceapa şi o toci mărunt.
Căleşti ceapa în ulei, apoi adaugi treptat varza şi picuri câte puţină apă, până se pătrunde.
Tai cârnaţii în felii subţiri, îi rumeneşti în 2 linguri de ulei şi îi amesteci cu varza. Condimentezi şi adaugi verdeaţa fin tocată.
Pentru aluat, cerni făina într-un castron şi în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute, smântână, untul topit şi drojdia uscată.
Frămânţi aluatul cu mâinile unse cu ulei, timp de 10 îl acoperi şi îl laşi să crească 20 de minute.
Pe planşeta presărată cu făipă, întinzi o foaie de aluat groasă de 1/2 cm. Tai discuri de 10 cm şi le umpli cu varză.
Le pliezi pe jumătate şi le lipeşti marginile, presându-le uşor cu o furculiţă.
Dacă ai un dispozitiv special pentru colţunaşi, îţi vei uşura munca.
Aşezi piroştile în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu gălbenuş bătut cu lapte şi le rumeneşti la foc mediu, pentru 25 de minute.
Miniplacinte cu varza, carnati si marar
Pofta buna!