Miniprăjitură cu cocos
PrinteazaMiniprăjitură cu cocos
Ingrediente:
- 125 g ciocolată cu mentă
- 75 g glazură amăruie
- 150 g cremă de cocos
- 175 g unt
- 250 g zahăr
- 5 ouă
- 250 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 100 g migdale măcinate
- 50-75 ml lapte
- 100 g fulgi cocos
- 3 linguri lichior cocos
- 1 -2 linguri dulceaţă gutui
Mod de preparare:
Miniprăjitură cu cocos: Ţineţi ciocolata circa 10 minute la congelator până îngheaţă puţin, apoi tăiaţi-o cubuleţe mici şi aşezaţi-o deoparte.
Tăiaţi glazura, aşezaţi-o într-un castron şi topiţi-o în bain-marie. Lăsaţi-o să se răcească puţin. Incingeţi cuptorul la 175 °C. Puneţi într-un castron crema de cocos, untul şi 180 g zahăr şi amestecaţi bine cu mixerul, încorporaţi ouăle unul câte unul.
Amestecaţi făina cu praful de copt şi migdalele măcinate şi încorporaţi-le în crema de unt împreună cu laptele, amestecând continuu. Tăiaţi aluatul în două. In prima jumătate adăugaţi 50 g fulgi de cocos şi lichiorul, iar în cealaltă cubuletele de ciocolată cu mentă şi glazura călduţă.
Aşezaţi aluatul cu cacao într-o formă de chec (1,2 l). Aşezaţi peste el aluatul deschis la culoare şi marmoraţi-l cu o furculiţă. Coaceţi prăjitura circa 60 de minute. Caramelizaţi restul zahărului, încorporaţi şi restul de fulgi de cocos.
Aşezaţi amestecul rezultat pe o folie de aluminiu unsă cu grăsime şi întindeţi-l bine. Lăsaţi-l să se întărească, apoi tocaţi-l.
Incălziţi dulceaţa de gutui. Scoateţi prăjitura fierbinte din formă, ungeţi-o cu dulceaţă şi presăraţi-o cu bucăţelele de zahăr caramelizat.
Pofta buna!