Miniprăjitură cu cocos

Printeaza

Miniprăjitură cu cocos

Ingrediente:

  • 125 g ciocolată cu mentă
  • 75 g glazură amăruie
  • 150 g cremă de cocos
  • 175 g unt
  • 250 g zahăr
  • 5 ouă
  • 250 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 100 g migdale măcinate
  • 50-75 ml lapte
  • 100 g fulgi cocos
  • 3 linguri lichior cocos
  • 1 -2 linguri dulceaţă gutui

 

Mod de preparare:

Miniprăjitură cu cocos: Ţineţi ciocolata circa 10 minute la con­gelator până îngheaţă puţin, apoi tăiaţi-o cubuleţe mici şi aşezaţi-o deoparte.

Tăiaţi glazura, aşezaţi-o într-un castron şi topiţi-o în bain-marie. Lăsaţi-o să se răcească puţin. Incingeţi cuptorul la 175 °C. Puneţi într-un castron crema de cocos, untul şi 180 g zahăr şi amestecaţi bine cu mixerul, încor­poraţi ouăle unul câte unul.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi migdalele măcinate şi încorporaţi-le în crema de unt împreună cu laptele, amestecând continuu. Tăiaţi aluatul în două. In pri­ma jumătate adăugaţi 50 g fulgi de cocos şi lichio­rul, iar în cealaltă cubuletele de ciocolată cu mentă şi glazura călduţă.

Aşezaţi aluatul cu cacao într-o formă de chec (1,2 l). Aşezaţi peste el aluatul des­chis la culoare şi marmoraţi-l cu o furculiţă. Coaceţi prăjitura circa 60 de minute. Caramelizaţi restul za­hărului, încorporaţi şi restul de fulgi de cocos.

Aşe­zaţi amestecul rezultat pe o folie de aluminiu unsă cu grăsime şi întindeţi-l bine. Lăsaţi-l să se întăreas­că, apoi tocaţi-l.

Incălziţi dulceaţa de gutui. Scoateţi prăjitura fierbinte din formă, ungeţi-o cu dulceaţă şi presăraţi-o cu bucăţelele de zahăr caramelizat.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.