Miniprajituri cu afine, lapte si frisca din: lapte, frişcă, zahăr, gelatină granulată, afine
Ingrediente:
400 ml lapte
400 ml frişcă
150 g zahăr
1,5 plicuri gelatină granulată
250 g afine
Mod de preparare:
Se lasă gelatina să se înmoaie în apă rece cca 10 min. Se dă în fiert laptele cu frişcă şi zahăr. Se ia de pe foc vasul şi se adaugă gelatina înmuiată.
Se lasă să se dizolve gelatina, amestecând, apoi se adaugă afinele şi se repartizează amestecul în şase forme mici de silicon.
Se dau formele la frigider peste noapte, ca să se întărească.
Se răstoarnă apoi cu grijă pe farfurii de desert şi se servesc ornate cu frunze de mentă clătite cu apă rece.
Miniprajituri cu mere din: biscuiti, mere, zahar, apa, zeama de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 500 g biscuiţi de ovăz 15 mere (2,5 kg) 800 g zahăr 600 ml apă 50 ml zeamă de lămâie câteva frunze de mentă Mod de preparare: Pune într-o cratiţă zece mere (cu coajă) tăiate în bucăţi mici. Adaugă […]
Miniprajituri cu merisoare, nuci si jeleu din: oua, zahar, pesmet, sare, praf de copt, margarină lichidă sau ulei, esenta, miez de nucă, urda, frişcă lichidă, gelatină, merişoafe deshidratate, lichior de vişine sau coniac, sirop de merişoare, jeleu de tort. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri pesmet un praf de sare 1/2 linguriţă praf de copt 50 ml margarină lichidă sau […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.