Miniprajituri cu ciocolata
PrinteazaO reteta de miniprajituri cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, sare, zahar, faina, praf de copt, mascarpone, zahar vanilat, albusuri, physalis, miere, suc de portocala si gem de caise.
- 300 g ciocolata amaruie
- 300 g unt
- 5 oua
- 1 praf de sare
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
crema:
- 200 g mascarpone
- 4 linguri zahar vanilat
- 2 albusuri
gem de physalis:
- 400 g physalis
- 2 linguri miere
- 2 linguri suc de portocala
- 2 linguri gem de caise
Mod de preparare:
Spălaţi fructele de physalis, tăiaţi-le în jumătate şi puneţi-le pe foc împreună cu mierea, sucul de portocală şi gemul de caise. Lăsaţi totul cca 15 minute la foc mic. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi ciocolata bucăţi şi topiţi-o la baie de aburi.
Luaţi-o de pe foc, adăugaţi untul şi amestecaţi bine. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile, cu un praf de sare, spumă. Bateţi gălbenuşurile şi zahărul, apoi încorporaţi-le în ciocolată. Adăugaţi făina şi praful de copt, apoi albuşurile spumă şi amestecaţi totul bine.
Ungeţi cu grăsime o tavă pentru brioşe sau aşezaţi forme de hârtie speciale. Turnaţi aluatul şi daţi totul la cuptor 18-20 de minute. Bateţi mascarpone cu zahărul. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi-le peste amestecul de mai sus.
Scoateţi brioşele din forme şi aşezaţi-le pe un platou. Aşezaţi crema de mascarpone peste brioşe, apoi gemul de physalis. Puteţi orna brioşele cu bombonele de ciocolată sau physalis proaspăt.
Miniprajituri cu ciocolata
Pofta buna!