Zacusca de Fasole de Post: Rețetă Tradițională Românească, Sănătoasă și Ușor de Preparat din: fasole alba, gogosari, ceapa, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, condimente. Descoperă rețeta autentică de zacusca de fasole de post, o specialitate românească bogată în arome. Află cum să prepari acest deliciu sănătos, cu informații complete despre calorii, […]
Miniprajituri cu mere
PrinteazaMiniprajituri cu mere din: biscuiti, mere, zahar, apa, zeama de lamaie, frunze de menta.
Ingrediente:
- 500 g biscuiţi de ovăz
- 15 mere (2,5 kg)
- 800 g zahăr
- 600 ml apă
- 50 ml zeamă de lămâie
- câteva frunze de mentă
Mod de preparare:
Pune într-o cratiţă zece mere (cu coajă) tăiate în bucăţi mici. Adaugă apa, acoperă şi fierbe la foc mare.
După zece minute, dă focul la minimum şi lasă 20 de minute. Strecoară zeama intr-o oală, adaugă zahăr, zeama de lămâie şi fierbe-le până ce obţii un jeleu. Pentru un gust plăcut de caramel, în loc de zahăr alb, foloseste la jeleu zahăr brun.
În forme de brioşă deja pregătite, pune cubuleţe de măr (din cele cinci rămase), toarnă jeleul fierbinte şi dă la rece.
Aşază câte un jeleu de măr pe fiecare biscuit şi serveşte cu decor de fructe de pădure şi mentă.
Miniprajituri cu mere
Pofta buna!
Oțet Balsamic: Ghid Complet – Beneficii, Valori Nutriționale, Contraindicații și Rețete Delicioase
Oțet Balsamic: Ghid Complet – Beneficii, Valori Nutriționale, Contraindicații și Rețete Delicioase. Oțetul balsamic este un condiment cu o istorie fascinantă și un proces de producție unic, ce își are originile în regiunea Modena și Reggio Emilia din Italia. Acesta este cunoscut pentru aroma sa complexă și echilibrată, precum și pentru textura sa densă și […]