Minirulade din piept de pui Ingrediente: 2-3 piepţi de pui fără os 1 lingură condiment 1 lingură muştar 3-4 cubuleţe brânză topită 10 măsline 1 gogoşar acru ulei pentru prăjit Mod de preparare: Baţi cu ciocanul de şniţele bucăţile de piept de pui şi le tai în pătrate potrivite. Fiecare pătrat îl ungi cu […]
Minirulade cu gem de capsuni
PrinteazaMinirulade cu gem de capsuni din: oua, zahar, faina, gem, frisca, lapte, gelatina, capsuni.
Ingrediente:
aluat:
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 100 g făină
- 50 ml apă
- sare
umplutură:
- gem de căpsune
- 200 ml friscă dulce
şarlotă:
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 100 ml lapte
- 10 g gelatină
- 500 ml frişcă
- 300 g căpsune
decor:
- 200 g căpşune
Mod de preparare:
Minirulade cu gem de capsuni: Gălbenuşurile, apa şi jumătate din cantitatea de zahăr se mixează pentru a obţine un amestec spumos, alb.
Se adaugă făina, se amestecă bine si se dă deoparte.
Albuşurile se bat cu sare şi, când începe să se formeze spuma, se adaugă restul zahărului.
După ce s-a obţinut o spumă fermă, se adaugă peste gălbenuşuri.
toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie, se coace 10 minute, se scoate pe un şervet umezit, se rulează si se lasă aşa să se răcească. Apoi, se umple cu gem de căpşune si frişca bine bătută.
rulează şi se dă deoparte.
Pentru şarlotă, se amestecă ouăle cu zahărul şi laptele călduţ, apoi se pun la bain-marie si se amestecă până se îngroaşă.
ia de pe foc şi se lasă la răcorit.
adaugă gelatina preparată conform indicaţiilor de pe plic, frişca bine bătută si căpsunele pasate şi se omogenizează.
Pereţii unui vas rotund se tapetează cu felii de ruladă. Se toarnă şarlota şi se dă la rece.
serveşte cu căpsune proaspete.
Miniruladă de pui Ingrediente: 3 piepturi de pui 200 g brânză cu mucegai un dovleac mic de plăcintă 100 g pesmet 3 ouă 200 ml smântână o lingură de muştar cu seminţe pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui ceapă usturoi Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie […]
Pofta buna!