Minisarlote cu capsuni
PrinteazaMinisarlote cu capsuni din: oua, zahar, amidon, faina, capsuni, smantana, iaurt, gelatina.
Pentru aluat:
- 3 ouă
- 130 g zahăr
- 80 g făină
- 40 g amidon
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 3 linguri cu apă
- sare
- frunze de mentă
Pentru sarlota:
- 500 g căpşune
- 200 g smântână de frişcă
- 400 ml iaurt gras
- 100 g zahăr
- 50 g gelatină
Mod de preparare:
Pune gălbenuşurile într-un bol, adaugă apa, 80 g de zahăr şi vanilia şi amestecă bine cu mixerul. Bate albuşurile cu un praf de sare şi 50 g de zahăr până ce compoziţia devine spumoasă şi bine legată.
Pe rând, încorporează făina cernută şi amidonul în amestecul de gălbenuşuri, alternând cu spuma de albuşuri. Pune compoziţia într-un poş şi formează pişcoturi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coace-le la 200 de grade, pentru 8 minute.
Lasă deoparte 10 căpşune, iar pe restul taie-le în jumătăţi şi pune-le pe foc împreună cu zahărul, până se înmoaie.
Pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor producătorului şi adaug-o peste căpşunele călduţe. Amestecă şi, după ce s-a răcorit, încorporează iaurtul foarte bine scurs şi smântână bătută. Toarnă compoziţia de şarlotă în formele tapetate pe margine cu “pişcoturi” şi dă-le la rece pentru 4 ore.
In momentul servirii, scoate cu grijă prăjiturică şi decoreaz-o cu căpşunele păstrate şi frunzuliţe de mentă.
Pofta buna!