Minişarlote cu pere
PrinteazaO reteta delicioasa de minisarlote cu pere din: foi de gelatina, pere, frisca, zahar si piscoturi.
- 6 foi gelatina
- 8 jumatati de pere inabusite (proaspete sau din conserva)
- 200 ml frisca
- 40 g zahar
- circa 28 piscoturi
Mod de preparare:
Se înmoaie gelatina. Se taie cuburi perele şi se pasează jumătate din cantitate. Intr-o crăticioară se încălzesc 4 linguri de piure şi se dizolvă înăuntru gelatina. Se înglobează toate în restul de piure. Se bate frişca împreună cu zahărul şi se înglobează.
Se taie drept pişcoturile, la un capăt, şi se aşază în 4 pahare de desert. Se toarnă piureul de pere şi se dă la frigider cca 3 ore. înainte de servire, se repartizează în pahare restul de cuburi de pere. Se serveşte cu frişcă bătută.
Minişarlote cu pere
Pofta buna!