Minisavarine
PrinteazaMinisavarine din: oua, zahar, faina, pesmet, rom, smantana.
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri pesmet fin
- 1 lingura faina
Ingrediente pentru sirop:
- 2 pahare apa
- 200 g zahar
- 3 linguri de rom
pentru decor:
- 300 ml smantana
- 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă omogenă. Adaugă pesmetul şi făina. După ce s-au încorporat, adaugă albuşurile spumă. Toarnă compoziţia în forme de savarină sau brioşe unse şi tapetate cu făină.
Lasă la cuptor, 30 de minute. Intre timp, fierbe apa şi zahărul până se topeşte. Opreşte apoi focul şi aromatizează cu rom.
Când savarinele sunt coapte, aşază-le într-un vas mai înalt şi toarnă siropul peste ele. Lasă la rece până ce siropul este absorbit în totalitate. Serveşte savarinele decorate cu smântână bătută bine cu zahărul pudră.
Poftă bună!