Minisufleuri cu ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de minisufleuri cu ciocolata din: ciocolata menaj, cacao neagra, zahar, unt si oua.

Ingrediente:Minisufleuri cu ciocolata

pentru sufleuri:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 60 g cacao neagra
  • 200 g zahar
  • 120 unt
  • 4 oua

pentru decor:

  • 30 g zahar

 

Mod de preparare:

Taie ciocolata bucăţele. Pune într-o crăticioară ciocolata, untul tăiat bucăţi şi cacaua. Pune crăticioara la bain-marie.

Amestecă cu o lingură până când obţii o compoziţie omogenă.

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile spu­mă cu telul sau cu mixerul.

Când sunt încă moi, adaugă zahărul şi bate energic, până devin o spumă tare. Pune gălbenuşurile pe rând în compoziţia de ciocolată şi amestecă rapid după fiecare.

Toarnă compoziţia de ciocolată într-un castron şi încorporează treptat şi uşor albuşurile bătute.

Unge cu unt formele şi umple-le trei sferturi. Coace sufleurile 15 minute la 180° C. Scoate-le din cuptor, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le imediat.

Minisufleuri cu ciocolata

Minisufleuri cu ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.