Minisufleuri cu ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de minisufleuri cu ciocolata din: ciocolata menaj, cacao neagra, zahar, unt si oua.
pentru sufleuri:
- 200 g ciocolata menaj
- 60 g cacao neagra
- 200 g zahar
- 120 unt
- 4 oua
pentru decor:
- 30 g zahar
Mod de preparare:
Taie ciocolata bucăţele. Pune într-o crăticioară ciocolata, untul tăiat bucăţi şi cacaua. Pune crăticioara la bain-marie.
Amestecă cu o lingură până când obţii o compoziţie omogenă.
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile spumă cu telul sau cu mixerul.
Când sunt încă moi, adaugă zahărul şi bate energic, până devin o spumă tare. Pune gălbenuşurile pe rând în compoziţia de ciocolată şi amestecă rapid după fiecare.
Toarnă compoziţia de ciocolată într-un castron şi încorporează treptat şi uşor albuşurile bătute.
Unge cu unt formele şi umple-le trei sferturi. Coace sufleurile 15 minute la 180° C. Scoate-le din cuptor, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le imediat.
Minisufleuri cu ciocolata
Pofta buna!