Minitarte cu ananas si menta
PrinteazaMinitarte cu ananas si menta din: oua, unt sau margarina, faina, sare, praf de copt, compot de ananas, zahăr, amidon, sirop de mentă, frunze de mentă.
Ingrediente:
- 1 ou
- 125 g unt sau margarină
- 250 g făină
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 1 vârf de cuţit praf de copt
Pentru umplutură:
- 1 cutie (700 g) compot de ananas
- 3 ouă
- 50 g zahăr
- câte 2 linguri amidon si făină
- 1 lingură unt
- 2 linguriţe sirop de mentă
- frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui celelalte ingrediante. Frămânţi aluatul, îl înveleşti în folie de plastic şi îl laşi în frigider pentru 30 de minute.
Intinzi aluatul în foaie de 5 mm şi tapetezi cu el baza şi pereţii formelor pentru tarte. Cu o furculiţă, înţepi din loc în loc aluatul aflat pe baza formelor. Coci tartele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute.
Pentru umplutură, scurgi ananasul. Păstrezi câteva . bucăţi pentru decor, iar restul le tai în cubuleţe fine. Mixezi ouăle cu zahărul, amidonul, făina, siropul de mentă şi zeama compotului de ananas.
Pui amestecul să fiarbă la bain-marie şi amesteci încontinuu, până se îngroaşă crema. Când crema s-a răcit, încorporezi cubuleţele de ananas şi untul moale, în prealabil frecat spumă.
Umpli tartele cu cremă şi le păstrezi în frigider pentru cel puţin 2 ore. Le decorezi cu bucăţi de ananas şi cu frunze de mentă.
Minitarte cu ananas si menta
Pofta buna!