Minitarte cu ananas si menta

Printeaza

Minitarte cu ananas si menta din: oua, unt sau margarina, faina, sare, praf de copt, compot de ananas,  zahăr, amidon, sirop de mentă, frunze de mentă.

 

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 125 g unt sau margarină
  • 250 g făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 1 vârf de cuţit praf de copt

Pentru umplutură:

  • 1 cutie (700 g) compot de ananas
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr
  • câte 2 linguri amidon si făină
  • 1 lingură unt
  • 2  linguriţe sirop de mentă
  • frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Cerni făina într-un cas­tron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui cele­lalte ingrediante. Frămânţi aluatul, îl înveleşti în folie de plastic şi îl laşi în frigider pentru 30 de minute.

Intinzi aluatul în foaie de 5 mm şi tapetezi cu el baza şi pereţii formelor pentru tarte. Cu o furculiţă, înţepi din loc în loc aluatul aflat pe baza formelor. Coci tartele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute.

Pentru umplutură, scurgi ananasul. Păstrezi câteva . bucăţi pentru decor, iar restul le tai în cubuleţe fine. Mixezi ouăle cu zahărul, amidonul, făina, siropul de mentă şi zeama compotului de ananas.

Pui amestecul să fiarbă la bain-marie şi amesteci încontinuu, până se îngroaşă crema. Când crema s-a răcit, încorporezi cubuleţele de ananas şi untul moale, în prealabil frecat spumă.

Umpli tartele cu cremă şi le păstrezi în frigider pentru cel puţin 2 ore. Le decorezi cu bucăţi de ananas şi cu frun­ze de mentă.

 

Minitarte cu ananas si menta

Minitarte_cu_ananas_si_menta

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.