Minitarte cu brânză şi urzici

Printeaza

Minitarte cu brânză şi urzici din: faina, unt, sare, ou, urzici, ceapa, usturoi, oua, branza rasa, smantana, sare, piper si forme de tarta.

Ingrediente:

aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 varf de sare
  • 1 ou

umplutura:

  • 125 g urzici proaspete
  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 cub de unt
  • 4 oua
  • 125 g branza rasa
  • 100 g smantana (12%)
  • 125 g smantana (20%)
  • sare
  • piper macinat

in plus:

  • 8 forme mici de tarta (8 cm diametru)
  • unt si faina, pentru forma
  • frunze de urzica, pentru decor

 

Mod de preparare:

Făina se pune pe o planşă, se dă cu sa re şi se face o gaură în care se pune untul tăiat bucăţii, apoi oul.

Se frământă un aluat, care se înveleşte cu folie şi se lasă 30 de minute la rece. Intre timp, se spală urzicile, se opăresc în apă cu sare şi se lasă se scurgă bine.

Ceapa şi usturoiul :se toacă mărunt, apoi se călesc în unt, după care se lasă să se răcească, într-un castron, se amestecă ouăle, ceapai şi usturoiul, brânza şi cele 2 tipuri de smântână, sare şi piper.

Se întinde aluatul şi se dau formele de tartă cu unt şi făină. Se presară urzicile, apoi se pune ecompoziţia de brânză şi se coc la cuptor, cea 35 de minujte, la 200° C.

Minitarte cu brânză şi urzici

Minitarte_cu_brânza_si_urzici

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Mie nu-mi plac urzicile deloc, asa ca o sa folosesc altceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.