Minitarte cu broccoli, rosii, morcov si cascaval
PrinteazaMinitarte cu broccoli, rosii, morcov si cascaval din: unt, făină, oua, morcovi, ţelină, broccoli, roşii cherry, smântână, piper, muştar, coajă de lămâie, pătrunjel, cascaval.
- 100 g unt
- 200 g făină
- 1 ou
Pentru umplutură:
- 2 morcovi
- 2 fire ţelină
- 400 g broccoli
- 6 roşii cherry
- 350 ml smântână
- 2 ouă
- piper
- nucşoară
- 1 linguriţă muştar
- coajă de lămâie rasă
- 75 g caşcaval ras
- 1/2 legătură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din ingredientele date, plus un praf de sare; se înfăşoară în folie; se dă la frigider peste noapte.
Se taie jumătăţi roşiile.
Se opăresc 1 min. bucheţelele de broccoli şi fâşiile de ţelină şi morcovi; se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se amestecă 250 ml smântână cu ouă, mirodenii, muştar şi coajă de lămâie.
Se întinde o foaie de aluat, se taie cerculeţe şi se aşază în forme mici (o 10 cm). Se umplu cu legume şi se toarnă compoziţia de ouă.
Se presară caşcaval şi se coc la cuptor 30-35 min. Se amestecă restul de smântână cu pătrunjel tocat, sare şi piper.
Tartele se scot din cuptor şi se servesc cu sos.
Minitarte cu broccoli, rosii, morcov si cascaval
Pofta buna!