Minitarte cu cafea
PrinteazaMinitarte cu cafea
Ingrediente:
- 400 g făină
- 130 g zahăr tos
- două linguri cu miere
- 200 ml lapte
- 200 g dovleac
- sare
- 100 g migdale
- două ouă
- un pliculeţ cu praf de copt
- cafea granulată
- ghimbir ras
- pudră de scorţişoară
- unt
- suc de lămâie
- zahăr pudră
Preparare:
Minitarte cu cafea: Migdalele se sfărâmă sau se macină şi se pun într-un castronel. Dovleacul de plăcintă se curăţă de coajă, se spală, se fierbe în apă cu puţiină sare şi după ce se răceşte puţin se pasează.
Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos şi sarea, se adaugă o lingură de (cafea granulată dizolvată în laptele dulce şi mierea.
Se mixează, se adaugă piureul de dovleac, făina amestecată cu praful de copt şi un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară, o linguriţă de ghimbir ras şi migdalele
Se mixează totul, se toarnă în forme de tarte unse cu unt şi se introduc în cuptor. Se coc la foc potrivit 15-20 de minute, se verifică cu o scobitoare dacă sunt gata, apoi se lasă să se răcească cinci minute în forme.
Se servesc imediat sau se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie şi se păstrează la rece. Se pot decora cu o glazură din suc de lămâie şi zahăr pudră.
Pofta buna!
Delicioase minitartele cu cafea. Recomand.