Minitarte cu capsuni si smantana
PrinteazaMinitarte cu capsuni si smantana din: faina, unt, zahar pudra, zahar vanilat, sare, bicarbonat, smântână dulce, căpşuni, gelatina.
- 500 g făină
- 250 g unt
- 150 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
- o linguriţă bicarbonat
- un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 400 g smântână dulce
- 400 g căpşuni
- un plic gelatină
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi cu praful de sare, după care se adaugă făina şi bicarbonatul.
Se face un aluat, după care se întinde o foaie, iar cu ajutorul unui pahar se taie. Se pun bucăţile de aluat în forme şi se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp, se prepară crema: se bate bine smântână dulce, după care se dă la rece.
Se taie mărunt 300 g de căpşuni şi se amestecă cu frişca, iar restul se taie în felii, pentru ornat.
După ce s-au răcit tartele, se umplu cu crema de frişcă şi căpşuni şi se decorează cu căpşunile feliate.
Se pune şi gelatina preparată după instrucţiunile de pe pachet.
Pofta buna!