Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
PrinteazaO reteta delicioasa de minitarte de ciocolata cu sos de citrice din: ciocolata, zahar brun, unt, faina alba, migdale, oua, galbenusuri, miere, pastaie de vanilie, portocale, grepfrut, clementine, lime, amidon, pastaie de vanilie si zahar.
- 100 g ciocolată menaj
- 125 g zahăr brun
- 100 gunt
- 30 g făină albă
- 30 g migdale
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură miere
- 1/2 păstaie de vanilie
pentru sos:
- 2 portocale
- 1 grepfrut
- 2 clementine
- 1 lime
- 30 g zahăr
- 1/2 linguriţă amidon
- 1/2 păstaie de vanilie
- 1/2 lingură de apă
pentru decor:
- zahar
Mod de preparare:
Rupe ciocolata bucăţi mici, pune-o într-o crăticioară îm¬preună cu untul şi cu mierea şi topeşte-le, amestecând până când se omogenizează.
Pune într-un castron ouăle, gălbenuşurile, zahărul brun, un praf de sare, mijlocul de la păstaia de vanilie şi bate-le cu telul până când obţii o compoziţie cremoasă. Incorporează amestecul de ciocolată.
Amestecă faina cernută cu migdalele râşnite şi încorporează-le uşor în compoziţia de ouă. Unge cu unt şi tapetează cu puţină făină formele de tarte, umplele cu compoziţia obţinută şi coace-le 10-12 minute la 200° C.
Curăţă portocalele, grepfrutul şi clementinele. Pune într-un vas zeama şi coaja de la lime, miezul păstăii de vanilie, zahărul şi fîerbe-le. Leagă sucul cu amidonul desfăcut în 1/2 lingură de apă. Adaugă feliuţele de portocale, grepfrut şi clementine, amestecă bine şi lasă 2 minute.
Scoate minitartele din cuptor, răstoarnă-le pe un platou, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le cu sosul de citrice.
Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
Pofta buna!