Minitarte cu stafide din: unt, zahar, stafide, sirop de porumb, ou, vanilie. Ingrediente: 75 g stafide 60 g unt 55 g zahăr brun 1 vârf de sare 170 g de sirop de porumb 1 ou, bătut uşor 1/2 linguriţă de esenţă vanilie Mod de preparare: Intindeţi aluatul de tartă bine şi cu un pahar, […]
Minitarte de ciocolata – usor de preparat
PrinteazaMinitarte de ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, ou, cacao, sare, zahar vanilat, cacao neagra, frisca, lapte.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 100 g zahar pudra
- 125 g unt
- un ou
- 40 g cacao
- sare
- un plic zahar vanilat
pentru umplutura:
- 350 g cacao neagra
- 90 g unt nesarat
- 600 ml frisca lichida
- 2 linguri lapte
- 50 g zahar
Mod de preparare:
Se amestecă făina, oul, untul, zahărul, cacaua, zahărul vanilinat şi sarea. Se frământă Si se dă la rece 30 de minute.
Se pregăteşte crema pentru care ciocolata răzuită si untul tăiat bucăţele, frişca lichidă şi zahărul se fierb.
Se amestecă bine până ce se obţine o cremă omogenă. Se adaugă laptele şi se dă la rece.
Aluatul se întinde, se împarte în foi mici care se aşază în forme. Se găuresc cu furculiţa si se coc 10 minute.
Se lasă să se răcească şi se umplu cu crema, apoi se dau 3 ore la rece.
Minitarte de ciocolata
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Minitarte cu caju
Minitarte cu caju din: unt, biscuiti, caju, lapte, cacao. Ingrediente: 250 g biscuiţi 250 g unt pudră de coriandru pudră de ghimbir 50 g caju Pentru umplutura: 200 g lapte condensat dulce 150 g unt 2 linguriţe cu cacao Mod de preparare: Zdrobeşte cât mai fin biscuiţii si amestecă-i cu untui topit, un praf […]
Pofta buna!