Minitarte cu ciocolata
PrinteazaMinitarte cu ciocolata: Se prepară spuma de ciocolată: se topesc la bain-marie 100 g ciocolată amăruie. Se bat 100 ml frişcă cu 1 lingură zahăr pudră, respectiv ş 1 albuş cu 1 lingură zahăr pudră.
Se înglobează în o ciocolată şi se dă la frigider 3 ore. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt, 50 g zahăr pudră şi 1 gălbenuş; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Se întinde o ca o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină. Se decupează din aluat 12 cercuri (0,6 cm) şi se aşază în adânciturile unse ale unei forme de brioşe.
Se pun deasupra suporturi de hârtie şi se umplu cu boab de fasole uscate. Se dă forma la cuptor 10 min.; se scoate şi se îndepărtează suporturile de hârtie cu tot cu boabele.
Se desprind blaturile de tartă şi se lasă să se răcească, apoi se umplu cu spumă de ciocolată bătută. Se presară 1 lingură zahăr pudră şi se decorează fiecare tartă cu un bob de zmeură şi migdale.
Pofta buna!