Minitarte cu brânză Roquefort din: aluat pentru foitaj, branza roquefort, iaurt, oua, nuci, ciuperci, gris, praf de copt, usturoi, ardei capia, ceapa, sare, piper alb, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 200 g brânză Roquefort 100 g iaurt 2-3 ouă 50 g nuci mărunțite 300 g ciuperci tăiate felii 5 linguri griș 1 vârf […]
Minitarte cu conopidă
PrinteazaMinitarte cu conopidă din: aluat, conopida, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, branza, zeama de lamaie, otet balsamic, oua, unt si nucsoara.
- un pachet aluat foitaj
- o conopidă mică
- o legătură pătrunjel
- o legătură ceapă verde
- sare
- piper negru măcinat
- 150 g brânză
- zeama de la o lămâie
- o linguriţă oţet balsamic
- 4 ouă
- 100 g unt
- un praf nucşoară
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă conopida. Se pune să fiarbă în apă cu sare şi, după ce a clocotit 20-30 de minute, se scurge şi se lasă să se răcorească. Se stropeşte cu oţet balsamic şi zeamă de lămâie.
Separat, se freacă untul spumă cu un praf de sare şi un praf de piper, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, brânza, ouăle, unul câte unul, şi pătrunjelul.
Se taie conopida mărunt sau se pasează cu blenderul şi se adaugă în compoziţie.
Se încorporează şi, la final, se presară nucşoara.Se pune aluatul în formele de tartă, apoi compoziţia de conopidă.
Se lasă în cuptor la 150°C, până se rumenesc.
Minitarte cu conopidă
Pofta buna!
poate iti place si:
Minitarte cu brânză Roquefort
Minitarte cu stafide
Minitarte cu stafide din: unt, zahar, stafide, sirop de porumb, ou, vanilie. Ingrediente: 75 g stafide 60 g unt 55 g zahăr brun 1 vârf de sare 170 g de sirop de porumb 1 ou, bătut uşor 1/2 linguriţă de esenţă vanilie Mod de preparare: Intindeţi aluatul de tartă bine şi cu un pahar, […]
Minitarte cu caju
Minitarte cu caju din: unt, biscuiti, caju, lapte, cacao. Ingrediente: 250 g biscuiţi 250 g unt pudră de coriandru pudră de ghimbir 50 g caju Pentru umplutura: 200 g lapte condensat dulce 150 g unt 2 linguriţe cu cacao Mod de preparare: Zdrobeşte cât mai fin biscuiţii si amestecă-i cu untui topit, un praf […]
Pofta buna!