Minitarte cu conopidă

Printeaza

Minitarte cu conopidă din: aluat, conopida, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, branza, zeama de lamaie, otet balsamic, oua, unt si nucsoara.

 

Ingrediente:

  • un pachet aluat foitaj
  • o conopidă mică
  • o legătură pătrunjel
  • o legătură ceapă verde
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 150 g brânză
  • zeama de la o lămâie
  • o linguriţă oţet balsamic
  • 4 ouă
  • 100 g unt
  • un praf nucşoară

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă conopida. Se pune să fiarbă în apă cu sare şi, după ce a clocotit 20-30 de minute, se scurge şi se lasă să se răcorească. Se stropeşte cu oţet balsamic şi zeamă de lămâie.

Separat, se freacă untul spumă cu un praf de sare şi un praf de piper, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, brânza, ouăle, unul câte unul, şi pătrunjelul.

Se taie conopida mărunt sau se pasează cu blenderul şi se adaugă în compoziţie.

Se încorporează şi, la final, se presară nucşoara.Se pune aluatul în formele de tartă, apoi compoziţia de conopidă.

Se lasă în cuptor la 150°C, până se rumenesc.

Minitarte cu conopidă

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Minitarte cu brânză Roquefort

Minitarte cu brânză Roquefort din: aluat pentru foitaj, branza roquefort, iaurt, oua, nuci, ciuperci, gris, praf de copt, usturoi, ardei capia, ceapa, sare, piper alb, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 200 g brânză Roquefort 100 g iaurt 2-3 ouă 50 g nuci mărunțite 300 g ciuperci tăiate felii 5 linguri griș 1 vârf […]

 

Minitarte cu stafide

Minitarte cu stafide

Minitarte cu stafide din: unt, zahar, stafide, sirop de porumb, ou, vanilie. Ingrediente: 75 g stafide 60 g unt 55 g zahăr brun 1 vârf de sare 170 g de sirop de porumb 1 ou, bătut uşor 1/2 linguriţă de esenţă vanilie   Mod de preparare: Intindeţi aluatul de tartă bine şi cu un pahar, […]

 

Minitarte cu nuci pecan

Minitarte cu caju

Minitarte cu caju din: unt, biscuiti, caju, lapte, cacao. Ingrediente: 250 g biscuiţi 250 g unt pudră de coriandru pudră de ghimbir 50 g caju Pentru umplutura: 200 g lapte condensat dulce 150 g unt 2 linguriţe cu cacao   Mod de preparare: Zdrobeşte cât mai fin biscuiţii si amestecă-i cu untui topit, un praf […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.