Minitarte cu crema de vanilie

Printeaza

Minitarte cu crema de vanilie din: faina, unt, zahar, lapte, vanilie, capsuni.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 o făină
  • 50 g unt
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri lapte

Pentru cremâ:

  • 500 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 3 gălbenuşuri
  • 20 g făină
  • 200 g căpşuni

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul rece. Când capătă o consistenţă sfărâmidoasă, pui zahărul şi laptele şi continui să frămânţi până se omogenizează.

Il înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi împărţi aluatul bucăţi, pe care le întinzi şi le aşezi în formele de minitarte, inclusiv pe margini.

Dai la cuptor până se rumenesc, apoi le laşi la răcit, înainte să le scoţi din forme.

Pui laptele pe foc şi când începe să clocotească adaugi gălbenuşurile frecate cu zahărul şi făina.

Amesteci până se îngroaşă crema, dai deoparte şi torni esenţa de vanilie.

Umpli minitartele cu cremă de vanilie răcită şi aşezi căpşunile.

 

Minitarte cu crema de vanilie

Minitarte_cu_crema_de_vanilie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.