Minitarte cu cafea si capsune
PrinteazaO reteta de minitarte cu cafea, faina, unt, lapte, crema de ciocolata, zahar pudra servite cu salata de capsune si frisca.
- 300 g făină
- 200 g unt
- 100 g zahăr tos
- 400 ml lapte dulce
- un plic cu cremă de ciocolată din comerţ
- o lingură de cafea măcinată
- două ouă
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- un vîrf de cuţit de sare
- zahăr pudră
- 500 g căpşune
- frişcă
Mod de preparare:
Untul se taie cubuleţe şi se pune într-un vas mai mare. Se adaugă ouăle, zahărul tos, sarea, zahărul vanilinat şi se mixează. Se toarnă peste făina cernută, se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie din aluat, se decupează cerculeţe cu ajutorul unui pahar mai mic şi se aşază în forme de minitarte, unse cu unt. Se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, se introduc în cuptor şi se coc timp de 10-15 minute, la foc potrivit.
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu o lingură de cafea şi se introduce la rece pentru 20 de minute. Se umplu formele de tartă cu cremă şi se presară zahăr pudră.
Se servesc reci, cu salată din căpşune şi frişcă.
Poftă bună!