Minitarte cu căpşuni
PrinteazaMinitarte cu căpşuni
Ingrediente:
- 400 g căpşuni
- Pentru aluat: 200 g făină
- 140 g unt
- 100 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- Pentru cremă: 500 ml lapte
- 140 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 50 g făină
- 100 g frişca bătută
Preparare:
Din făină, unt, zahăr şi gălbenuşuri frământă un aluat şi lasă la rece. îmbracă miniformele de tartă unse cu unt, cu foi de aluat.
Inţeapă cu furculiţa şi coace cam 30 de minute. Freacă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă făina şi laptele.
Fierbe crema la bain-marie, până se îngroaşă. După ce s-a răcit adaugă frişca. Toarnă crema în aluaturile de tartă. Aşază deasupra căpşunile şi pudrează cu zahăr.
Minitarte cu căpşuni
Pofta buna!
Copiii mei adora tartele cu fructe, mai ales cu capsuni. Un desert foarte gustos.