Minitarte cu ciocolata neagra
PrinteazaMinitarte cu ciocolata neagra din: faina, margarina, zahar, ciocolata, smantana, mandarine, menta.
Pentru minitarte:
- 350 g făină
- 250 g margarină, pentru prăjituri
- 75 g zahăr pudră
- 4-5 linguri apă rece
Pentru cremă:
- 250 g ciocolata neagră
- 200 g smântână vegetală
- 50 g margarină, pentru prăjituri
- 3 mandarine
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Amesteci făina cu margarina rece tăiată cubuleţe şi, când capătă o consistenţă sfărâmicioasă, adaugi zahărul pudră şi apa.
Infăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute, apoi îl împărţi în bucăţi egale şi-l aşezi în forme de minitarte. Le dai la cuptor 25 de minute.
Le scoţi din forme după ce se răcoresc.
Rupi ciocolata şi o combini cu margarina. Aşezi smântână pe foc şi când începe să fiarbă o torni peste ciocolată. Amesteci uşor câteva minute, apoi energic, până când se omogenizează.
Dai crema la rece câteva ore, o pui în poş şi umpli minitartele.
Decorezi cu felii de mandarine şi frunze de mentă.
Pofta buna!