Minitarte cu ciocolata neagra

Printeaza

Minitarte cu ciocolata neagra din: faina, margarina, zahar, ciocolata, smantana, mandarine, menta.

Ingrediente:Minitarte cu ciocolata neagra

Pentru minitarte:

  • 350 g făină
  • 250 g margarină, pentru prăjituri
  • 75 g zahăr pudră
  • 4-5 linguri apă rece

Pentru cremă:

  • 250 g ciocolata neagră
  • 200 g smântână vegetală
  • 50 g margarină, pentru prăjituri
  • 3 mandarine
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu margarina rece tăiată cubuleţe şi, când capătă o consistenţă sfărâmicioasă, adaugi zahărul pudră şi apa.

Infăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute, apoi îl împărţi în bucăţi egale şi-l aşezi în forme de minitarte. Le dai la cuptor 25 de minute.

Le scoţi din forme după ce se răcoresc.

Rupi ciocolata şi o combini cu margarina. Aşezi smântână pe foc şi când începe să fiarbă o torni peste ciocolată. Amesteci uşor câteva minute, apoi energic, până când se omogenizează.

Dai crema la rece câteva ore, o pui în poş şi umpli minitartele.

Decorezi cu felii de mandarine şi frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.