Minitarte cu ciocolata
PrinteazaMinitarte cu ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, faina, oua, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 200 g ciocolată de bună calitate (70% cacao)
- 200 g unt
- 160 g zahăr
- 40 g făină
- 4 ouă
- 1 plic cu zahăr vanilat
Mod de preparare:
Tapetăm bine formele cu unt şi faină, după care le băgăm în congelator. Topim la bain mărie ciocolata împreună cu untul tăiat bucăţele, zahărul şi zahărul vanilat.
După ce s-au topit, luăm crăticioara de pe foc şi adăugăm ouăle bătute, unul câte unul. Adăugăm apoi faina şi amestecăm bine, până se încorporează complet.
Scoatem formele din congelator şi le umplem cu compoziţia de ciocolată, dar numai trei sferturi. Acoperim fiecare formă cu folie de aluminiu şi le băgăm la congelator pentru o oră. Preîncălzim cuptorul la 220 grade şi băgăm formele îngheţate (fără folia de aluminiu) în cuptor 12 minute.
In momentul în care tartele se desprind de pe marginile formelor de aluminiu sunt gata. Le lăsăm cam două minute în formă să se răcorească după care le răstumăm pe farfurie.
Minitarte cu ciocolata
Pofta buna!