Minitarte cu cireşe
PrinteazaO reteta de minitarte cu cirese din: cirese, lapte integral, smantana, zahar, oua, galbenus, unt, zahar vanilat si zahar pudra.
pentru minitarte:
- 30 cireşe
- 250 ml lapte integral
- 250 ml smântână pentru frişca
- 135 g zahăr
- 3 ouă
- 1 gălbenuş
- 20 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Freacă într-un castron ouăle, gălbenuşul şi zahărul până când obţii o cremă, adaugă zahărul vanilat, smântână, laptele şi untul topit. Spală cireşele, cu coadă cu tot, şi zvântă-le bine. Pregăteşte mai multe miniforme termorezistente şi încălzeşte-le în cuptorul încins la 190° C.
Lasă crema să se odihnească 15 minute, apoi toarn-o în formele încălzite, umplând 2/3 din capacitatea lor. Scufundă câte o cireaşă în fiecare dintre ele şi aşază formele pe o tavă. Coace-le circa 20 de minute şi serveşte-le călduţe, după ce le-ai presărat cu zahăr pudră.
Minitarte cu cireşe
Poftă bună!