Minitarte cu cireşe

Printeaza

O reteta de minitarte cu cirese din: cirese, lapte integral, smantana, zahar, oua, galbenus, unt, zahar vanilat si zahar pudra.

Ingrediente:Minitarte cu cireşe

pentru minitarte:

  • 30 cireşe
  • 250 ml lapte integral
  • 250 ml smântână pentru frişca
  • 135 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 20 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Freacă într-un castron ouăle, gălbenuşul şi zahărul până când obţii o cremă, adaugă zahărul vanilat, smân­tână, laptele şi untul topit. Spală cireşele, cu coadă cu tot, şi zvântă-le bine. Pregăteşte mai multe miniforme termorezistente şi încălzeşte-le în cuptorul încins la 190° C.

Lasă crema să se odihnească 15 minute, apoi toarn-o în formele încălzite, umplând 2/3 din capacitatea lor. Scufundă câte o cireaşă în fiecare dintre ele şi aşază formele pe o tavă. Coace-le circa 20 de minute şi serveşte-le călduţe, după ce le-ai presărat cu zahăr pudră.

Minitarte cu cireşe

Minitarte cu cireşe

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.