Minitarte cu crema de creveti
PrinteazaMinitarte cu crema de creveti din: biscuiti, creveti, smantana, mustar, capere, ou, ridichi, marar, ulei.
- 1 pachet cu biscuiţi săraţi
- 250 g creveţi decorticaţi, congelaţi
- 1 lingură cu smântână
- 1 linguriţă cu muştar
- 1 gălbenuş
- 1 linguriţă cu capere
- 3 ridichi
- 3 roşii cherry
- 1 legătură de mărar
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pune apă la fiert cu puţină sare, iar când clocoteşte, adaugă creveţii. Lasă-i sa fiarbă cinci minute, apoi scurge-i. Fierbe un ou tare.
Pasează creveţii cu blenderul, apoi adaugă gălbenuşul fiert şi câteva linguri cu ulei, turnând puţin câte puţin. La pasta de creveţi pune şi o linguriţă de muştar şi smântână. Amestecă până se omogenizează foarte bine.
Drege de sare şi piper, dă la rece vreo 15 minute. La început, pasta va fi moale, dar, după ce stă la rece, va căpăta consistenţă.
Curăţă ridichile şi roşiile şi taie-le în felii subţiri, pentru decor. Cu o seringă de decor sau cu o pungă având un colţ tăiat, pune pe biscuiţi puţină pastă de creveţi, apoi decorează-i cu felii de ridiche, roşii şi capere.
Adaugă la fiecare un fir de mărar şi dă din nou la rece.
Pofta buna!