Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă
PrinteazaO reteta delicioasa de Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă din: foitaj, dovlecei, ardei gras rosu, ardei gras galben, mozzarella, unt, ou, usturoi, menta, sare si piper.
- 250 g foitaj
pentru umplutură:
- 250 g dovlecei (zucchini)
- 100 g ardei gras roşu
- 100 g ardei gras galben
- 160 g mozzarella
- 40 g unt
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi
- 4 frunzuliţe de mentă
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă ardeii graşi şi dovleceii, spală-i şi taie-i bastonaşe foarte subţiri. Topeşte untul într-o tigaie şi căleşte usturoiul zdrobit. Adaugă ardeii şi dovleceii, căleşte-i 5 minute, pune sare şi piper, după gust.
Ia tigaia de pe foc şi lasă legumele să se răcească. Taie mozzarella cuburi mici. Incorporează menta tocată şi oul în legume. Unge cu unt şi tapetează uşor cu faină i mai multe forme mici pentru tarte.
Intinde din aluat o foaie cu grosimea de 1/2 cm. îmbracă formele cu aluat. Pune cuburile de mozzarella peste aluat, adaugă legumele călite şi coace tartele 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Când sunt gata, scoate tartele din forme, pune-le pe farfurii şi serveşte-le imediat. Sunt bune şi reci.
Variante: Dacă doreşti un gust mai pregnant, poţi înlocui mozzarella cu un tip de caşcaval afumat, cu textură mai cremoasă.
Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă
Poftă bună!