Minitarte cu gem
PrinteazaMinitarte cu gem din: unt, zahar, faina, ou, praf de copt, gem de capsune si sare.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 150 g faina
- 1 ou
- 1 lingurita cu praf de copt
- 200 g gem de capsune
- sare
Mod de preparare:
Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei şi freacă-l cu zahărul până ce se topeşte şi devine o pastă fină.
Adaugă oul şi făina în ploaie, praful de copt, puţină sare şi frământă un aluat moale.
Intinde o foaie groasă de un deget şi taie discuri cu gura unui pahar. Din resturile de aluat,întinde o foaie şi tai-o în fâşii subţiri.
Unge cu ulei forme mici de tartă şi aşază aluatul astfel încât să aibă marginile ridicate.
Pune peste fiecare formă o linguriţă cu gem, uniformizează, iar din fâşiile de aluat, formează un grilaj.
Dă tava la cuptorul încins 20 de minute, scoate-o şi coace restul de tarte.
Minitarte cu gem
Pofta buna!
imi plac minitartele cu gem si nu sunt greu de facut 🙂