Minitarte cu gem

Printeaza

Minitarte cu gem din: unt, zahar, faina, ou, praf de copt, gem de capsune si sare.

 

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 200 g gem de capsune
  • sare

 

Mod de preparare:

Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei şi freacă-l cu zahărul până ce se topeşte şi devine o pastă fină.

Adaugă oul şi făina în ploaie, praful de copt, puţină sare şi frământă un aluat moale.

Intinde o foaie groasă de un deget şi taie discuri cu gura unui pahar. Din resturile de aluat,întinde o foaie şi tai-o în fâşii subţiri.

Unge cu ulei forme mici de tartă şi aşază aluatul astfel încât să aibă marginile ridicate.

Pune peste fiecare formă o linguriţă cu gem, uniformizează, iar din fâşiile de aluat, formează un grilaj.

Dă tava la cuptorul încins 20 de minute, scoate-o şi coace restul de tarte.

 

Minitarte cu gem

Minitarte_cu_gem

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. imi plac minitartele cu gem si nu sunt greu de facut 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.