Minitarte cu mere si nuci

Printeaza

Minitarte cu mere si nuci din: unt, miere, sare, oua, lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar brun, zahar vanilat, nuca, scortisoara.

Ingrediente:Minitarte cu mere si nuci

Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de sare
  • 2 gălbenuşuri
  • coaja de la 1 lămâie
  • 100 ml lapte bătut
  • 350 g făină

Pentru umplutură:

  • 8-10 mere
  • 3 linguri zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 100 g miez de nucă măcinat
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se mixează untul moale, la temperatura camerei, cu mierea, coaja de lămâie proaspăt rasă, sarea şi gălbenuşurile. Se încorporează treptat făina cernută, alternând cu laptele bătut. Se omogenizează aluatul, se înveleşte în folie transparentă şi se păstrează la rece pentru 1 oră.

Se curăţă merele, se taie cubuleţe şi se călesc într-o cratiţă, amestecând. Se presară zahărul tos, zahărul vanilinat şi scorţişoara şi se călesc în continuare până când se topeşte zahărul.

Pe masa de lucru presărată cu făină se întinde o foaie de aluatul groasă de 4 mm; se taie bucăţi şi se tape-tează baza şi pereţii formelor. Se înţeapă din loc în loc şi se dau la cuptor 15 min., la foc mediu.

Se scot din cuptor, se umple fiecare blat cu mere călite, se presară deasupra nucă mărunţită şi se continuă coacerea încă 5 min.

După ce s-au răcit, se păstrează la frigider până în momentul servirii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.