Minitarte cu pepene galben

Printeaza

Minitarte cu pepene galben din: unt, faina, zahar, lapte, pepene, vanilie, oua.

Ingrediente:Minitarte_cu_pepene_galben

Pentru blat:

  • 150 g unt
  • 300 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură zahăr

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 75 g zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 3 felii pepene

 

Mod de preparare:

Amesteci untul tăiat cubuleţe cu făina. Când capătă un aspect sfărâmicios, încorpo­rezi gălbenuşurile şi zahărul.

Frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l dai la rece 30 de minute, înfăşurat în folie alimentară, întinzi aluatul, îl decupezi şi-l aşezi îh forme. Le dai la cuptor până se rumenesc şi le laşi la răcit.

Poţi folosi o tavă normală, forme de silicon sau hârtie specială pentru tarte.

Pentru cremă, pui 250 ml de lapte pe foc şi-l laşi să se înfierbânte. Baţi gălbenuşurile cu zahărul, încorporezi făina şi torni restul de lapte rece.

După ce s-au omogenizat, le încorporezi în laptele fierbinte şi amesteci constant până se îngroaşă. Pui esenţa de vanilie şi laşi la răcit. Umpli tartele cu cremă şi deasupra aşezi bucăţi de pepene galben.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.